Jan Everink Site

Beeld van de operacomponist Grétry op de Place de l'Opera

Voor ik vertrok maakte ik nog de hiernaast afgebeelde foto van het beeld van de operacomponist Grétry dat op de Place de l'Opéra staat. Op de achtergrond het operagebouw, zoals dat werd weerspiegeld in de glanzende gevel aan de overkant van de Rue G. Clemenceau.

Het centrum van Luik ligt in een dal. Als je daaruit klimt en door het hogere gedeelte van de stad wandelt heb je vaak mooie uitzichten naar beneden. Om naar de hooggelegen omgeving ten noorden van het centrum van Luik te komen kan je gebruik maken van diverse trappen en klimmende straten. Ik besloot om via de Rue Pierreuse omhoog te wandelen.

 Lees verder >>

Via Place St-Lambert naar Rue Pierreuse

Tekst en foto's: Jan Everink

oktober 2008

Wandeling over de bovenkant van Luik (2)